lördag 6 oktober 2012

Första dagen med grabbarna i hagen

 Efter en natt i nya boxen som väl inte riktigt känns som hemma men legat och sovit och ätit hade han iaf gjort så var det dags att släppa ihop Neppe med de andra pojkarna, norsdsvensken Anton och fd travaren Sidde. Efter att ha tittat på varandra över staketet igår gick det väldigt smidigt! Anton som är chef i hagen och Neppis fick gå ut först och det tog cirka 5 minuter så hade Neppe fattat läget! Anton behövde bara säga till på skarpen en gång även om Neppe gjorde ett litet försök att mopsa upp sig, försöka måste man ju ;)
Men vissa saker ska man inte ändra på. Anton är en mycket lugnt och bra chef som dessutom gillade Neppis skarpt! Han brukar gilla små hästar och ja Neppe är faktist liten om man jämför dem ;)
När Sidde kom ut i hagen fick han vackert hålla sig undan. Anton ville inte att någon skulle bråka med den nya killen utan vek inte från Neppes sida på hela dagen. Sidde och Neparden fick vänta till kvällen när Anton skulle in och saneras ja det är väl det närmaste man kan kalla det! Det finns en lite del av hagen med lera och så finns det gräs. Gissa var man hänger och var man rullar sig? Ja var det gräsfläckar de hade........ När Sidde och Neppe blev själva i hagen gick det oxå väldigt lugnt tillväga även om det inte är klart vem av dem som är högst i rang ännu. Neppe känner sig nog lite morsk av att veta att han ligger bra till hos chefen så han försöker sig nog på posten som vd i hagen iaf. Forts följer ;)
Chiefen är tydlig - idag bråkar vi inte ned Neppe
 Kvällen blev lite tuffare, stallet är uppdelat i 2 delar och Anton och Neppe står ju inte i samma! Från att ha varit väldigt nöjd med att ha 2 söta arabflickor som närmsta grannar var han väldigt missnöjd med att inte se Anton alls! De har inte varit längre än 3 m ifrån varandra under hela dagen! Vi fick ta en promenad i stallet på kvällen och hälsa på Anton, han står ju bara 4 m bort men de ser ju inte varandra till Neppes stora förtret! Men till slut accepterade han att det var tjejerna som gällde och gav sig på hönätet, tror han somnade rätt gott sen för även om det var väldigt lugnt mellan killarna gjorde de ett riktigt race mitt på dagen.

Jag kom tillbaka och hade lämnat en lugn och rofylld hage med 3 betande pojkar och möttes av 3 flängande  MÄN?!?!? När jag kom en liten bit till fick jag orsaken! Bakom häcken stod ett litet tjusigt islandssto och åt på gräsmattan framför huset! Inte konstigt att de 3 tjejtokiga herrarna showade allt vad de kunde ;) Hon tillhör granngården men har tydligen väldigt svårt för det här med staket... inte första gången hon smitit men de andra gångerna har hon gått bakvägen direkt in i hagen! Som sagt liten var hon, kryper väl under tråden! Men hon fick vackert gå hem igen och lugnet lägrade sig i hagen och de 3 kunde pusta ut, det tar på krafterna att visa upp sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar