fredag 12 juli 2013

En dag på Evidensiakliniken i Mantorp

Efter mycket om och men gick Neparden på transporten hemma i Storskogen och vi svängde upp på kliniken 1 minut före bokad tid.... väl framme skötte sig vår prins som en prins ska, väluppfostrat och coolt och veterinär Anna Tell fick undersöka det hon ville! Konstigt nog var han inte halt på något ben alls vare sig på rakt spår eller på volt! Tom galopperat på volten i ridhuset trots att han nog aldrig varit i ett ridhus förut var han med på noterna (väggar är bra, hemma på ridbanan drar mister helst sin egen väg han ;) men det kändes väldigt konstigt att se honom trava och galoppera som om vi inte alls var på kliniken för att göra en hältutredning! Vi som trodde han hade väldigt ont eftersom han snubblat mer än någonsin sista dagarna!?!?!? 

Efter lite dividerande, funderande kom de fram till att det enda man kanske kunde anmärka på var att han visade en känsla av obehag när vänster framben böjdes,  - det beslutades om röntgen fram och vi fick napp! En pålagring i höger knä =( 

Kortison och tuppkamsolja sprutades i bägge framknä och han var hur cool som helst vår kille! 24 timmars boxvila sedan liten lugn hage och skritta 10 min om dagen sedan 10 minuters uppsutten skritt fram till de nya återbesöket om 3 veckor blev ordinationen och vi sa hej då och hoppas hoppas att det här löser alla våra problem. Vill ju ha en frisk prins!

Sen skulle vi åka hem...................


Då förvandlades vår prins till ett  H E L T   O M Ö J L I G T   P R O J E K T. Efter 2,5 timmar, en paus med mat (vi höll på att ge upp och åka hem utan honom) fick vi hjälp att ge honom lugnande och med en mycket fast hand gick han till slut på transporten! Vår kille lyfter man inte ens in... envis som synden är han!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar